POTVRĐENO

Koronavirus je ušao u vinkovački dom za starije osobe: Zaraženo 14 osoba

Marko Mrkonjic/PIXSELL
06.08.2020.
u 18:54

Epidemiologinja Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Ankica Ilić kazala je kako je među zaraženima 13 korisnika i jedna djelatnica "Grim 2",

Načelnik Stožera civilne zaštite Vukovarsko – srijemske županije u Hrvatskoj Zdravko Kelić potvrdio je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare kako se koronavirus probio u jedan Dom za starije osobe u Vinkovcima. Kako je rečeno radi se o Domi "Grim" gdje je ukupno zaraženo 14 osoba ali i da još uvijek nije utvrđeno kako je virus "ušao" u Dom. Ovo je inače prvi slučaj da je virus ušao u bilo koji Dom za starije na području Vukovarsko – srijemske županije od početka epidemije.

-Odmah na početku epidemije od vlasnika domova za starije i nemoćne osobe u županiji tražili smo da sve potencijalne rizike svedu na minimum. Je li virus među korisnike ovoga doma došao od djelatnika ili ne, pokazat će vrijeme i analiza koju ćemo napraviti kako bi ovaj slučaj sagledali iz svih strana, rekao je Kelić.

Epidemiologinja Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Ankica Ilić kazala je kako je među zaraženima 13 korisnika i jedna djelatnica "Grim 2".

-Prva saznanja da se se nešto događa u Domu dobivena su 4. kolovoza kada je jedna korisnica Doma hospitalizirana u vinkovačkoj bolnici. Istoga dana uzeli smo brisove svih korisnika kao i djelatnika koje smo zatekli na radnom mjestu. Po dobivanju nalazi svi pozitivni smješteni su u bolnicu, rekla je Ilić.

Epidemiolozi još uvijek nisu utvrdili tko je inicijalni bolesnik, a po riječima Ilić domovi Grim 1 i Grim 2 stavljeni su u karantenu. Istaknula je i kako su posjete domovima same po sebi rizične ali i ne može potvrditi da je netko od posjetitelja, koji su proteklih dana ulazili u dom radi posjeta, unio virus.

Govoreći o situaciji s epidemijom načelnik stožera Kelić kazao je kako situacija s koronavirusom u Vukovarsko-srijemskoj županiji može biti i gora jer uskoro, kako je rekao, uskoro započinju brojna sportska natjecanja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije