tri hrvatske državljanke

Krivotvorenim testovima iz Srbije pokušale izbjeći samoizolaciju u Hrvatsku

granica
Daniel Kasap/PIXSELL
08.12.2020.
u 13:00

Vukovarsko-srijemska policija uhitila je u ponedjeljak tri hrvatske državljanke koje su pokušale ući u Hrvatsku s krivotvorenim negativnim testovima Instituta za javno zdravlje Srbije.

Djevojke u dobi 22 i 23 godine sa splitsko-dalmatinskog područja i 42-godišnjakinja iz Istarske županije osumnjičene su da su policajcima na graničnom prijelazu Bajakovo dale lažne PSR testove kako bi izbjegle mjeru samoizolacije na adresi prebivališta.

No, provjerom vjerodostojnosti utvrđeno je da je riječ o krivotvorenim ispravama pa su uhićene radi provođenja kriminalističkog istraživanja te su nadležnom državnom odvjetništvu protiv njih podnesene kaznene prijave redovnim putem, izvijestila je policija.

Vukovarsko-srijemska policija razotkrila je i u petak dvojicu muškaraca i ženu koji su na graničnoj kontroli dali krivotvorene testove na covid-19 Instituta za javno zdravlje Srbije kako bi u Hrvatskoj izbjegli mjeru samoizolacije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije