NAVODNO TERORISTIČKI MOTIV

Krvavi napad u Parizu: Mladić ubio profesora pa prijetio policiji, otvorili su vatru i ubili ga

Foto: CHARLES PLATIAU/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.10.2020.
u 21:58

Ranije je rečeno da je napadač ubodom nožem u vrat usmrtio svoju žrtvu, a zasad nije jasno je li ju i obezglavio jer su izvješća proturječna

Francuska policija u petak je ubila napadača koji je hladnim oružjem usmrtio muškarca u predgrađu Pariza, rekao je policijski izvor.

Ranije je rečeno da je napadač ubodom nožem u vrat usmrtio svoju žrtvu, a zasad nije jasno je li ju i obezglavio jer su izvješća proturječna. Francusko tužiteljstvo za borbu protiv terorizma objavilo je da je do napada došlo u Conflans St. Honorineu oko 17,00 sati, u blizini jedne školske institucije. Glasnogovornik policije rekao je da je ubijen školski profesor.  Otvorena je istraga za "ubojstvo vezano uz teroristički motiv" i za "zločinačko terorističko udruživanje".

Drugi je policijski izvor rekao da je napadač vikao "Allahu Akbar". Francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin prekinuo je put u Maroko i vraća se u Pariz. Francuska agencija France presse navodi da su policajci stigli na poziv zbog sumnjivog muškarca koji se kretao oko škole.

Po dolasku, pronašli su jednog mrtvog muškarca i potom uočili sumnjivca oko dvjesto metara dalje. On im je prijetio hladnim oružjem koje im je izgledalo poput noža, te su otvorili vatru i ubili ga. Le Parisien piše kako je mladić navodno 18-godišnjak čečenskog podrijetla. Policija je, pored noža kojeg je nosio, pronašla i pušku, a prije nego što je upucan, navodno je objavio i video odsječene glave. Prema njihovim je informacijama ubijeni profesor nedavno studentima predavao o slobodi govora i pokazivao im karikature proroka Muhameda.  Na mjesto tragedije dolazi i francuski predsjednik Emmanuel Macron.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije