Simbol otpora protiv ISIL-ovaca

Kurdska heroina Ceylan Ozalp počinila samoubojstvo?

kurdska heroina Ceylan Ozalp
Foto: Screenshot Youtube
07.10.2014.
u 14:45

Dok dio medija tvrdi da si je oduzela život, među Kurdima se tvrdi da je ova hrabra ljepotica i dalje živa i da se bori istom odlučnošću

Turski mediji pišu, a Blic prenosi da je 19-godišnja kurdska heroina Ceylan Ozalp počinila samoubojstvo kako ne bi pala u ruke radikalnih članova ISIL-a koji bi je vjerojatno mučili, silovali i na kraju ubili. Navodno je ostala bez municije kod grada Kobani u Siriji te si je posljednjim metkom oduzela život.  Prije ovog čina navodno je putem radija pozvala suborce i oprostila se od njih.

Dok dio medija tvrdi da si je oduzela život, među Kurdima se tvrdi da je i dalje živa i da se bori istom odlučnošću. 

"Mi se ne bojimo ničega i borit ćemo se do kraja. Radije bismo se raznijeli bombom, nego se pokorili Islamskoj državi", ispričala je nedavno za BBC.

Komentirala je i veliki broj žena boraca među kurdskim snagama tvrdeći da se džihadisti njih posebno boje.

"Sebe doživljavaju kao muškarčine, dok je žena u njihovim očima mala. Ali jedna naša žena vrijedi više nego 100 njihovih muškaraca", rekla je  turska heroina čije je ratno ime “Diren”, što znači "otpor".

Komentara 1

II
izvor istine
15:01 09.10.2014.

E ovo da nije tuzno bilo bi smijesno. Po ovoj prici ispada da Kurdi i njihove zene hrabro brane demokratiju i zauzimaju teritorij IS svaki dan vise i vise bez icije podrske a ne kriju se i povlace svaki dan poput misa. Pa zene moraju se boriti kad oni nisu sposobni da odbrane Kobani iako im pomazu udruzene demokrate sirom svijeta

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije