priznanje

Lana Pudar sportaš godine u izboru Olimpijskog komiteta BiH

Lana Pudar
08.12.2022.
u 21:57

Mlada bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar proglašena je za sportaša godine u izboru Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Pudar je osvojila priznanje zahvaljujući odličnim rezultatima u godini na izmaku u kojoj se okitila i naslovom prvakinje Europe u seniorskoj konkurenciji. 

Šesnaestogodišnja Mostarka osvojila je nagradu i u konkurenciji za najbolju sportašicu Bosne i Hercegovine za 2022. godinu u ženskoj konkurenciji, a u izboru su još bile skijašica Elvedina Muzaferija i taekwondoistkinja Petra Ždero. 

Za najboljeg sportaša u muškoj konkurenciji proglašen je taekwondoist Nedžad Husić, a u konkurenciji su još bili atletičar Mesud Pezer i džudist Toni Miletić.

Ženska košarkaška reprezentacija BiH izabrana je za najbolju reprezentativnu reprezentaciju, dok je Klub vodenih sportova Orka Mostar najuspješniji sportski klub u 2022. godini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije