u posjetu Beogradu

Lavrov: Rusija se neće miješati u unutarnja pitanja Srbije

Sergej Lavrov
13.12.2016.
u 08:33

"Rusija se neće miješati u unutarnja pitanja Srbije. Uvijek smo spremni naći balans u našim interesima", objavila je vlada u Beogradu poruku ruskog šefa diplomacije

Šef ruske diplomacije Sergej Lavrov poručio je u Beogradu da se Rusija neće miješati u unutarnje stvari Srbije i najavio spremnost Moskve na "balans u zajedničkim interesima". Lavrov, koji boravi u dvodnevnom posjetu Srbiji, sastao se s najvišim državnim dužnosnicima, a na odvojenim sastancima s premijerom Aleksandrom Vučićem i šefom diplomacije Ivicom Dačićem prenio poruke iz Kremlja.

"Rusija se neće miješati u unutarnja pitanja Srbije. Uvijek smo spremni naći balans u našim interesima", objavila je vlada u Beogradu poruku ruskog šefa diplomacije nakon sastanka s premijerom Vučićem.

"Sergej Lavrov nikada nije dolazio vršiti pritisak", rekao je ministar vanjskih poslova Srbije Dačić nakon sastanka s ruskim kolegom, naglasivši kako je bez Rusije nemoguće zaštititi teritorijalni integritet i suverenitet Srbije, prenosi Fena. 

Beogradski mediji su prije dolaska Lavrova spekulirali da bi ruski diplomat mogao premijeru Vučiću prenijeti navodnu poruku Kremlja da na predstojećim predsjedničkim izborima u proljeće iduće godine podrži Tomislava Nikolića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije