anoreksija i bulimija

'Liječnici su mi rekli da imam još samo nekoliko dana života'

Gemma Walker
15.01.2016.
u 08:37

Gemma je težila samo 28 kilograma i liječnici su je upozorili da će umrijeti ako se ne počne liječiti

Gemmi Walker (22) iz Australije liječnici su dijagnosticirali anoreksiju i bulimiju kad je imala 14 godina. Njezini roditelji i ona sama su se pomirili s tim da bi mogla umrijeti. Razmišljali su i o palijativnoj skrbi. Gemma je težila samo 28 kilograma i liječnici su je upozorili da će umrijeti ako se ne počne liječiti. 

Walker je prije toga tri puta bila na liječenju, no svaki put je prevarila liječnike, ali se nije oporavila. Sada je već šest mjeseci zdrava, a svoju priču odlučila je podijeliti kako bi inspirirala druge koji se bore s poremećajima u prehrani, prenose 24sata.hr.

Kad gleda stare fotografije Gemma kaže da se prisjeća kako se tada osjećala tupo. Svakog dana se nadala da će umrijeti mirno u snu. 

- Moja obitelj i ja bili smo spremni na to da umrem - rekla je Gemma, piše Daily Mail. Njezin otac Steve kaže da su to bile najgore godine u njihovim životima.
- Svakog jutra sam provjeravao da vidim diše li, kuca li još njezino slabašno srce - kazao je. 
- Bilo je noći kada smo samo sjedili na podu pored njezinog kreveta samo kako bismo bili s njom. Ništa više nismo mogli napraviti - rekao je. 

Osim od anoreksije i bulimije Gemma je patila i od teške depresije pa se počela i ozljeđivati, a kad je napokon pristala na pomoć počela se prejedati. U svega 20 minuta pojela bi 6500 kalorija pa bi se onesvijestila i imala halucinacije.

Oporavak je, kaže, bio traumatičan. Brzo je dobivala na kilaži i u samo sedam mjeseci udebljala se 40 kilograma. No, psihički je bila u još gorem stanju nego prije. 

- Mentalno sam bila u najgorem stanju, a ljudi su mislili da mi je bolje jer sam izgledala zdravije - rekla je. Trebalo joj je još 18 mjeseci da se prestane prejedati i izliječi se od bulimije. Za oporavak je zahvalna roditeljima i dečku koji su joj bili potpora. Kaže da je sada sretna i raduje se budućnosti. 

- Sretnija sam nego ikad. To je tako divan, nevjerojatan osjećaj - rekla je Gemma koja vjeruje da se sada zauvijek riješila anoreksije. I Gemmina obitelj je presretna što se oporavila. Nisu mislili da će je ikad više vidjeti tako punu energije i nade. 

- Sedam godina je puno vremena da ti dijete pati, da je tupo, bez glasa, bez osobnosti - samo smrtonosna, kontrolirajuća opsesija - zaključili su roditelji Walker.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije