planirao otmicu godinama

Liječnik zarobio ženu i držao je u podrumu šest dana

otmica
16.01.2016.
u 21:36

Poremećeni liječnik iz Švedske optužen je za otmicu, silovanje i drogiranje žene u 30-im godinama, nakon što je policija otkrila da je držao zarobljenu u podrumu svog doma.

Osumnjičeni je žrtvu drogirao jagodama i sokom u koje je ubrizgao rufinol tijekom boravka u njenom domu u Stockholmu. Nakon toga je silovao i odvezao na 560 kilometara udaljeno imanje u okolici Kristianstada, u južnom dijelu Švedske. Nesretna žena bila je zarobljena šest dana u velikom podrumu kojeg je poremećeni liječnik adaptirao za dugotrajni boravak najmanje jedne osobe.

Liječnik se nakon nekoliko dana vratio kući, gdje je saznao da se osoba koju je zarobio vodi kao nestala, te da policija traga za njom.

Tada je u panici natjerao ženu da zajedno odu u policijsku stanicu u Stockholmu i objasne policajcima da je sve u redu. Srećom, policajac koji je uzeo izjavu žrtve nije bio nimalo uvjeren da je sve u redu, te mu je nakon razdvajanja od otmičara uspjela priznati šta se zaista događa, prenose mediji.

Tijekom šest dana terora, žrtva je bila izložena višestrukim silovanjima. Muškarac je sam uradio testove krvi i vaginalne briseve kako bi bio siguran da ona ne boluje od neke spolno prenosive bolesti, piše Daily Mail.

"Vjerujemo da je ovaj zločin osumnjičeni planirao godinama, jer je i sama adaptacija podruma za zatočeništvo jedne ili više žrtava trajala više od pet godina", izjavio je za medije glavni tužitelj Peter Claeson.

Osumnjičeni muškarac priznao je drogiranje, otmicu i držanje žrtve protiv njene volje, ali odbio je priznati silovanje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?