NAPUŠTA VLADU RH

Marićev nasljednik pred Saborom za sedam dana, nasljeđuje ga financijska stručnjakinja?

Zdravko Marić
Luka Stanzl/Pixsell
05.07.2022.
u 22:45

Marić će biti razriješen na sljedećoj sjednici vlade u četvrtak 14. srpnja

Zdravko Marić, ministar financija i potpredsjednik Vlade RH odlazi iz tima Andreja Plenkovića i to na vlastiti zahtjev. Marić će biti razriješen na sljedećoj sjednici hrvatske vlade u četvrtak 14. srpnja, prethodno će u ponedjeljak 11. srpnja Hrvatska i službeno potpisati ulazak u eurozonu. 

Kako Večernji list doznaje, premijer će pred saborskim odborom toga dana predstaviti kandidata za nasljednika. Navodno se radi o poznatoj financijskoj stručnjakinji.

Iako se o Marićevu povlačenju šuška već neko vrijeme, informacija je držana u strogoj tajnosti, a sutra bi trebala biti službeno priopćena nakon sastanka užeg kabineta Vlade i, nakon toga, parlamentarne većine. Iako službenih izjava iz Vlade zasad nema, njegov je odlazak, kako doznajemo, osobne prirode i nema veze s političkom situacijom. 

Kako doznajemo iz izvora bliskih Mariću, ulaskom Hrvatske u eurozonu, za što se još samo čeka formalna potvrda Vijeća EU idući tjedan, Marić je ispunio svoje političke ambicije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?