Za jamčevinu morao dati keš

Mario Mamić izašao iz pritvora

Mario Mamić
17.12.2015.
u 13:49

Mario Mamić jutros je zamijenio jamčevinu u vidu kuće Božidara Šikića vrijedne 6,5 mil. kn i 430.000 kn na način da je dao ukupno pet milijuna kuna u gotovini

Mario Mamić u četvrtak ujutro je zamijenio jamčevinu u vidu kuće Božidara Šikića vrijedne 6,5 milijuna kuna i 430.000 kuna na način da je dao ukupno 5 milijuna kuna u gotovini. Iza 13 sati je izašao iz Remetinca. 

Naime, Eduardo da Silva, koji je u sporu sa Zdravkom i Marijom Mamićem, podnio je tužbu i zatražio zabilježbu upisa spora u zemljišnim knjigama na nekretnini Božidara Šikića. 

Mario je morao obećati sutkinji istrage da će se držati mjera opreza tj. da neće napuštati Zagreb i da neće pokušati komunicirati sa svjedocima s kojima ne smije, Nakon toga se vratio u istražni zatvor u Remetinec i nakon što se razdužio i izašao na  slobodu.

- Sud je prihvatio naš zahtjev da se jamčevina isplati većinom u nekretnini, a djelomično u novcu, a nakon što smo mi uplatili novčani dio pojavila se neka fantomska tužba osobe koja je pisala kao da je to Eduardo da Silva protiv Šikića, da je on dužan njemu neki novac, i stavila je plombu u zemljišnim knjigama tako da nismo mogli tu nekretninu koristiti. Morali smo skupiti novac i danas uplatili u punom iznosu. To se vidi da je izmišljena tužba, ali ima se pravo prigovora na nju pa ide žalba. To bi trajalo predugo, nismo mogli čekati - kazao je odvjetnik Čedo Prodanović koji je uvjeren da tužbu nije pisao da Silve jer je on, kako je rekao, u Brazilu.

Stipančić dao 4 milijuna i izlazi iz Remetinca

Istarski poduzetnik Sandro Stipančić kao jamčevinu je ponudio nekretninu vrijednu 4 milijuna kuna. Uskok se na to nije žalio tako da je Stipančić već obećao da će se držati mjera opreza te bi svakog trenutka mogao izaći iz Remetinca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije