ISTOČNA OBALA SAD-A

Masovne evakuacije zbog uragana Florence: 'Ovo je opasna oluja, svi se moraju pripremiti'

Foto: Reuters/Pixsell
1/2
Autori: Ivan Halar, Hina
11.09.2018.
u 10:22

Vlasti Sjeverne Karoline su naredile prve evakuacije stanovnika otoka Hatteras, a od utorka i iz drugih zona obalne turističke regije Outer Banks

Uragan Florence se pojačao i prešao u kategoriju 4 pa su vlasti naredile evakuacije na istočnoj obali Sjedinjenih Država. Uz vjetrove koji pušu brzinom i do 195 km/h, uragan bi mogao pogoditi američki kontinent ovog tjedna. 

Nakon Sjeverne i Južne Karoline, Virginija je proglasila izvanredno stanje tijekom vikenda kako bi se pripremila na moguće posljedice udara. Guverner Ralph Northam naredio je evakuaciju oko 245.000 stanovnika Virginije, a njegov kolega iz Južne Karoline, Henry McMaster, evakuaciju više od milijun stanovnika.

- Ovo je opasna oluja koja će ugroziti cijelu Virginiju. Svi se moraju pripremiti, kazao je Northam. Vlasti Sjeverne Karoline su naredile prve evakuacije stanovnika otoka Hatteras, a od utorka i iz drugih zona obalne turističke regije Outer Banks. Zbog razornih prošlogodišnjih oluja građani su počeli s pripremama za katastrofu - na vozila ukrcavaju prozore, namirnice i zalihe goriva i vode. 

Uragan se kreće brzinom od 20 km na sat u smjeru sjeverozapada i trebao bi u utorak i srijedu prijeći između Bahama i Bermuda. U četvrtak bi mogao pogoditi američku obalu. Američki predsjednik Donald Trump je u ponedjeljak najavio da iz sigurnosnih razloga otkazuje skup u sklopu kampanje koji je za petak bio predviđen u Jacksonu, u državi Mississippi. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?