NAKON 5 GODINA RAZVOJA

Mate Rimac registrirao prvu Neveru: 'Evo više te tablice, čak i sa pečatom'

mate rimac
15.06.2022.
u 21:29

Bit će ih zanimljivo vidjeti uskoro na tablicama Monaca, UK, SAD-a, Njemačke, Japana, Kanade itd. - napisao je Rimac

Mate Rimac registrirao je prvu Neveru te se tom prilikom pohvalio na društvenim mrežama.

- Nakon 5 godina razvoja, preko 1.000 ljudi u projektu, 17 proizvedenih prototipova, 45 crash testova, 9 uništenih auta tijekom crash testova i tisuće drugih testova - danas je regularno registrirana prva Nevera. Za sada u Hrvatskoj a uskoro i u mnogim drugim zemljama. Evo više te tablice, čak i sa pečatom. Bit će ih zanimljivo vidjeti uskoro na tablicama Monaca, UK, SAD-a, Njemačke, Japana, Kanade itd. - napisao je u Facebook objavi.

Foto: Mate Rimac/Facebook

Podsjetimo, Rimac Grupa prikupila je 3,78 milijardi kuna ili 500 milijuna eura u investicijskom krugu D, čime je tržišna vrijednost kompanije premašila dvije milijarde eura. Ključni novi ulagači su SoftBank Vision Fund 2 te Goldman Sachs Asset Management, uz sudjelovanje postojećih dioničara Rimac Grupe, uključujući Porsche i InvestIndustrial. Svi investitori imaju udjel u Rimac Grupi, dok Mate Rimac, osnivač tvrtke te izvršni direktor Rimac Grupe i dalje posjeduje najveći udio u kompaniji. 

– Radi se o velikoj investiciji. Iznimno mi je drago da su u ovom novom krugu osim strateške, automobilske industrije i financijski investitori. U nas je uložio sada i najveći tehnološki investitor u svijetu - SoftBank te Goldman Sachs, jedan od općenito najvećih investitora. Radi se o ukupno više sredstava negoli smo prethodno prikupili, dakle, doista ogromna stvar za nas. Pri tom je Porsche već četiri puta uložio u našu tvrtku, što govori o povjerenju i produbljenju suradnje – naglasio je Rimac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije