REUTERS

Mehaničar EgyptAira osumnjičen za pad ruskog zrakoplova

bonmba
29.01.2016.
u 14:37

Dosad je Egipat javno izjavljivao da nisu pronađeni dokazi da je pad zrakoplova MetroJeta, koji se srušio na Sinajskom poluotoku nakon polijetanja iz Šarm el-Šeika rezultat terorističkog napada.

Mehaničar zrakoplovne tvrtke EgyptAir, čiji se rođak pridružio Islamskoj državi u Siriji, osumnjičen je za postavljanje bombe u ruski putnički zrakplov koji se srušio u Egiptu krajem listopada, izjavili su izvori upoznati s istragom, prenosi Vecernji.hr

Dosad je Egipat javno izjavljivao da nisu pronađeni dokazi da je pad zrakoplova MetroJeta, koji se srušio na Sinajskom poluotoku nakon polijetanja iz Šarm el-Šeika rezultat terorističkog napada. U padu zrakoplova poginulo je svih 224 putnika i članova posade.

Visoki sigurnosni dužnosnik Egypt Aira demantirao je da je netko od djelatnika tvrtke uhićen ili osumnjičen, a dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova također je rekao da nije bilo uhićenja. 
Međutim, izvori koji su željeli ostati anonimni radi osjetljivosti istrage koja je u tijeku, rekli su Reutersu da je mehaničar uhićen zajedno s dva policajca u zračnoj luci i nosačem prtljage koji su osumnjičeni da su mu pomogli postaviti bombu u zrakoplov.

"Nakon što je saznala da jedan od njezinih članova ima rođaka koji radi u zračnoj luci (u Šarm el-Šeiku), Islamska država je poslala bombu u ručnoj torbi toj osobi", kazao je jedan od izvora.
"Rečeno mu je da ne postavlja nikakva pitanja i da stavi bombu u avion."

Drugi izvor je kazao da su dva policajca osumnjičena da su "zažmirila" na sumnjivu prtljagu na sigurnosnoj provjeri. Međutim, "postoji mogućnost da samo nisu dobro radili svoj posao".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?