žrtve nasilnih zločina

Meksiko počeo ekshumaciju 116 tijela iz masovne grobnice

Žrtve
25.05.2016.
u 07:47

Meksičke vlasti započele su ekshumaciju masovne grobnice u središnjem dijelu zemlje u kojoj su trupla 116 žrtava nasilnih zločina, prenose lokalni mediji.

Grobnica je u gradu Tetelcingu, stotinjak kilometara južno od Ciudad de Mexica u saveznoj državi Morelos i radovi će trajati nekoliko dana. Ekshumacija je započeta nakon što je obitelj jedne od mogućih žrtava podnijela tužbu.

Truplo je pokopano bez suglasnosti obitelji, zaključio je sud, suprotno tvrdnjama lokalnih pravosudnih dužnosnika. Tijela su navodno ilegalno pokopana na nalog državnog odvjetništva, prenose mediji.

Procjenjuje se da su proteklih deset godina u Meksiku oko 100.000 ljudi bili žrtve nasilnih zločina često povezanih s borbom protiv narkokartela.

Aracely Rodriguez, majka nestalog policajca, kaže da se ne smije dozvoliti da voljeni članovi obitelji nestanu u masovnim grobnicama. "Tražimo pravdu".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije