njemačka kancelarka

Merkel: Sjedinjene Države ostaju najvažniji partner za Njemačku izvan Europe

Angela Merkel
Reuters/PIXSELL
31.05.2019.
u 20:09

Sjedinjene Države su za Njemačku i dalje najvažniji partner izvan Europe, ali u najvažnijim pitanjima još uvijek postoje nesuglasice, rekla je njemačka kancelarka Angela Merkel uoči susreta s američkim državnim tajnikom Mikeom Pompeom u petak u Berlinu. 

U priopćenju za medije prije razgovora s Pompeom, kancelarka Merkel jasno je stavila do znanja da želi razgovarati o različitim problemima, ali u duhu partnerstva.

"Svijet je u velikoj nevolji. Postoji niz problema kao što su situacija u Siriji, Libiji i Urkajini. Iznad svega je spor s Iranom oko nuklearne politike. Tema razgovora bit će i suradnja u borbi protiv terorizma", rekla je kancelarka uoči sastanka s Pompeom.

Sjedinjene Države bile su i ostale najvažniji njemački partner izvan Europe, naglasila je Merkel.

"To se pokazuje kroz desetljeća partnerstva i prijateljstva, koje nam danas treba više nego ikada, u 21. stoljeću", rekla je Merkel.

Njemačka i SAD su razmjestile znatan broj vojnika u Afganistan, naglasila je kancelarka. Stoga će s Pompeom razgovarati i o situaciji na terenu, objavljeno je na službenoj stranici njemačke vlade, prenosi Fena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije