na jedinici za intenzivnu skrb

Milan Bandić hitno hospitaliziran zbog plućne embolije

Patrik Micek/Pixsell
Autori: Mateja Šobak, Romana Barišić Kovačević
08.12.2018.
u 10:32

Razlog teškog zdravstvenog stanja je plućna embolija nastala zbog tromba odnosno krvnog ugruška koji je ušao u plućnu atreriju i smanjio dotok kisika u pluća

Gradonačelnik Zagreba, Milan Bandić, noćas je hospitaliziran na KBC-u Zagreb, odnosno u jedinici za intenzivnu skrb Klinike za plućne bolesti Jordanovac zbog plućne embolije. 

Večernjem listu je potvrđeno da je Bandić hospitaliziran noćas negdje oko ponoći te da je embolija posljedica trostrukog prijeloma potkoljenice jer gradonačelnik nije mirovao koliko bi trebao ili zapravo nije mirovao uopće. Liječnici poručuju da je gradonačelnikovo stanje sada stabilno i život mu nije ugrožen, ali napominju da kod ove dijagnoze treba biti jako oprezan.  

Njegovi suradnici poručuju kako se gradonačelnik nada da će iz bolnice izaći do ponedjeljka zbog otkrivanja spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Potvrđeno nam je da su odgođene sve Bandićeve obaveze do ponedjeljka, a liječnici napominju da bi se u trebalo mirovati puno duže. 

Javnost je za njegov najnoviji zdravstveni problem saznala kada se početkom studenog na presici pojavio sa štakama. Posljednjih dana se vidjelo da se Bandić otežano kreće sa štakama.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije