održana Osnivačka skupština

Miroslav Škoro osnovao Domovinski pokret

29.02.2020.
u 14:10

Miroslav Škoro danas osniva Domovinski pokret. Osnivačka skupština održana je u zagrebačkom hotelu Panorama te je bila zatvorena za javnost. Poručio je da u pokretu nema mjesta za one koji misle trgovati mandatima te da im nisu najvažnije fotelje, liste, niti novci od osvojenih manadata.

"Želim reći svima, nemojte očekivati klasični politički govor. Mi stranku osnivamo zato što moramo. Želimo biti drugačiji. Postojeći zakoni nisu dobri. Ne dopuštaju da budemo ravnopravni politički pokret. Danas utemeljujemo Domovinski pokret Miroslava Škore", kazao je Škoro. "Svatko tko želi trgovati mandatima ovdje nije dobro došao", kazao je.

"Smatramo da je vladavina prava jedan od tri stupa svakog pravednog društva. Kazneno pravni sustav je u kolapsu", dodao je. "Vlast postoji da služi narodu. Naši političari često to zaboravljaju. Misle da su gospodari. Mi želimo smanjiti birokraciju, smanjiti miješanje politike u gospodarstvu", dodao je. "Država mora napraviti registar svoje imovine. Šume i vode moraju ostati javno dobro", kazao je. "Meni tu ne piše pljesak, ali piše osmijeh", našalio se Škoro u jednom trenutku nakon što se čuo aplauz. "Temelj hrvatske državnosti je Domovinski rat. Vodit ćemo posebnu brigu o hrvatskim braniteljima kao i obiteljima poginulih hrvatskih branitelja. Inzistirat ćemo na pronalasku naših nestalih", kazao je. 

"Tražit ćemo rasvjetljvanje svih totalitarnih režima, uključujući i one komunističke", dodao je. "Odgovor svima koji kalkuliraju. Mogu vam reći da svi oni koji su me podržali na predsjedničkim izborim su dobrodošli, s njima pregovoramo i pregovarat ćemo. Nisu nam najvažnije fotelje, liste, niti novci od osvojenih manadata. Sve što radimo ćemo komunicirati javno. Započinje novo poglavlje u hrvatskoj politici", kazao je Škoro. "Ono što vam mogu jamčiti je da će jedini koalicijski partner biti hrvatski narod", naglasio je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije