Istraga se zatvara

Misterij razriješen nakon 34 godine: Poznato tko je ubio švedskog premijera Palmea?

10.06.2020.
u 13:21

Švedski tužitelji poručili su da vjeruju da znaju tko je ubojica nekadašnjeg švedskog premijera Olofa Palmea, no kažu da je njegov ubojica mrtav, piše BBC. Zbog toga su odlučili zatvoriti istragu o ubojstvu, rekao je glavni tužitelj Krister Petersson.

Kao glavnog sumnjivca tužitelji su naveli Stiga Engstroma, poznatog i kao "Skandia Man", a koji je počinio samoubojstvo 2000. godine.

Olof Palme ubijen je davne 1986. godine, kada je upucan s leđa dok je sa svojom suprugom Lisbet izlazio iz jednog kina u Stockholmu. Ranije tijekom dana Palme je svojim tjelohraniteljima rekao da odu kućama, a svjedoci ubojstva tvrde da su vidjeli visokog muškarca kako puca u premijera.

Tijekom istrage ubojstva ispitano je više tisuća ljudi, a prvotno je zbog zločina osuđen sitni kriminalac. No ta je presuda kasnije poništena.

Navodni ubojica Stig Engstrom nadimak "Skandia Man" dobio jer je radio za osiguravajuću kuću Skandia, a kao glavnog sumnjivca prvi ga je izdvojio novinar Thomas Pettersson, zbog čega je i policija prije dvije godine istragu usmjerila u njegovom pravcu.

Iako nije poznat motiv ubojstva, špekulira se da je Engstrom upucao Palmea zbog premijerovih lijevih političkih uvjerenja, prenosi Jutarnji list.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije