Boris Johnson upozorio

Možda će EU morati platiti "račun za Brexit" Ujedinjenom Kraljevstvu

14.05.2017.
u 15:29

Europska unija bi mogla biti prisiljena da plati "račun za Brexit" Ujedinjenom Kraljevstvu, umjesto da to naplati od Londona, kazao je britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson za "Daily Telegraph".

Na pitanje hoće li Bruxelles na kraju zaista morati "platiti račun" za izlazak Velike Britanije iz EU, Johnson je odgovorio kako "postoje jako dobri argumenti" za takav stav.

EU zahtijeva od Velike Britanije da izmiri svoje financijske obveze oko Brexita, što bi ovu državu moglo koštati oko 60 milijardi funti, ali Johnson napominje da iz Bruxellesa traže da London plati za mnoge projekte koji nisu imali nikakve veze s Velikom Britanijom.

Još jednom je ponovio da je bolje "ne imati nikakav dogovor s Bruxellesom, nego loš dogovor", dodavši da predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker griješi u svom mišljenju da se "iz EU može ispisati, ali se nikad ne može otići".

Britanski ministar vanjskih poslova također je oštro kritizirao način na koji Bruxelles pristupa pregovorima oko Brexita, kazavši da će "Bruxelles igrati prljavo".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije