'odvratno'

'Mračna' Njemačka: Dočekali izbjeglice i natjerali ih u plač...

izbjeglice
24.02.2016.
u 09:22

Video prikazuje ekstremiste i neonaciste kako okružuju autobus pun izbjeglica i jasno im pokazuju što misle o njihovom dolasku. Žene i djeca unutar autobusa neutješno plaču

Prošlotjedna snimka iz grada Clausnitza šokirala je njemačku javnost, ali najviše političare bliske Angeli Merkel. Kako navodi BBC , na snimci se može vidjeti djelić 'mračne Njemačke'.

Video prikazuje ekstremiste i neonaciste kako okružuju autobus pun izbjeglica i jasno im pokazuju što misle o njihovom dolasku. Nakon toga kamere zumiraju žene i djecu unutar autobusa koji neutješno plaču.

Također, slične scene dolaze iz gradića Bautzena gdje je netko zapalio izbjegličko prihvatilište. Dok je zgrada nestajala u plamenu, oduševljena rulja ispred je aplaudirala i slavila.

Njemačkog ministar pravosuđa Heiko Maas je te incidente i one koje stoje iza njih opisao riječima: 'Užasavajuće i odvratno'. 

Inače, napadi na izbjegličke kampove i skloništa su sve učestalija u Njemačkoj. Policija je prošle godine zabilježila 1000 napada na migrante, što je pet puta više nego 2014. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije