požar mu uništio vikendicu

Muškarac preživio tri tjedna na Aljasci s malo hrane i pod šatorom

Alaska State Troopers/Screenshot
13.01.2020.
u 13:53

Tridesetogodišnji muškarac je spašen nakon što je preživio više od tri tjedna na Aljasci s vrlo malo hrane i u improviziranom šatoru. Državne vlasti spasile su Tysona Steelea nakon što je požar uništio njegovu udaljenu vikendicu.

Imao je nešto konzervirane hrane, koja je "preživjela" požar, a napravio je jednostavan šator od onoga što mu je ostalo od kućnih potrepština, prenosi BBC.

Vlasti su pronašle Steela tek nakon što su zabrinuti članovi obitelji tražili pomoć.

Na snijegu iznad šatora je napisao SOS poruku, a video koji je objavila lokalna policija na Aljasci prikazuje trenutak njegovog spašavanja.

Policija je objavila intervju sa Steeleom, u kojem je ispričao priču o svom preživljavanju i spašavanju.

Steele nije siguran kada je točno požar izbio, jer od rujna živi sam u vikendici, ali vjeruje da je to bilo 17. ili 18. prosinca kada je stavio veliki komad kartona u svoju peć na drva.

Požar je zapalio rezervoar za propan, koji se nalazio u blizini skladišta za hranu, a  eksplodiralo je i streljivo koje se nalazilo u blizini.

- Bilo je to kao ratna zona - rekao je Steele.

Satima je čistio snijeg lopatom. Skupio je ono što je ostalo od konzervi hrane jer su se mnoge otvorile od vrućine požara. Kazao je kako je sva hrana imala okus plastike.

Proveo je prve dvije noći u udubljenju od snijega, a zatim je napravio šator. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?