ZAHLAĐENJE U HRVATSKOJ

Na Sljemenu pada snijeg, a mogao bi pasti i u nizinama

snijeg
Screenshot Live Cam Croatia
08.11.2016.
u 09:25

Prema prognozama DHMZ-a danas će u unutrašnjosti Hrvatske biti oblačno, povremeno s kišom. U gorju mjestimice susnježica i snijeg, kojih prolazno može biti i u nižim predjelima sjeverozapadne Hrvatske. Na Jadranu će biti promjenljivo oblačno, povremeno s kišom i pljuskovima, a oborine na južnom dijelu mogu biti obilne. Vjetar slabdo umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena bura i sjeverozapadnjak, prema kraju dana na južnom dijelu jugo. Najviša dnevna između 13 i 18 °C. Snijeg je već ujutro počeo padati na Sljemenu.

Suho, pa opet novo naoblačenje

Sutra ipak dolazi do malo smirivanja vremena, ali ne zadugo. Na Jadranu će biti djelomice ili pretežno sunčano, te veći dio dana suho. U unutrašnjosti ujutro i prijepodne magla i niski oblaci koji se ponegdje mogu i dulje zadržati, a zatim su moguća sunčana razdoblja. Još ujutro na krajnjem jugu i istoku zemlje moguća je kiša, a prema večeri sa zapada novo naoblačenje uz kišu. Vjetar slab, na Jadranu slaba do umjerena bura i sjeverozapadnjak. 

Dnevna temperatura bez veće promjene ili tek malo niža, a jutro će u unutrašnjosti biti osjetno svježe.

Cijeli tjedan promjenljivo

U unutrašnjosti u srijedu magla i niski oblaci koji se mogu i dulje zadržati, a povremene kiše može biti još ujutro na istoku i u gorju. Poslijepodne se očekuju sunčana razdoblja. Na Jadranu djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom suho. Od četvrtka posvuda promjenljivo, povremeno s kišom, a u višem gorju mogući su susnježica i snijeg. Vjetar slab, na Jadranu umjerena bura i sjeverozapadnjak, u petak jugo. Ujutro će na kopnu biti svježije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije