UPUTIO PRIJEDLOG DUMI

Nagađalo se o promjenama: Putin je donio odluku o novom premijeru Rusije

vladimir putin
Reuters/Pixsell
10.05.2024.
u 07:50

I dok se proteklih dana nagađalo da bi moglo doći do promjena na nekim važnim i bitnim funkcijama, a ruski neovisni mediji navodili i mogući odlazak Mihaila Mišustina s pozicije premijera, Putin ga je ponovno predložio za tu funkciju.

Ruski predsjednik Vladimir Putin predložio je ponovno imenovanje Mihaila Mišustina za premijera i u njegovu novom predsjedničkom mandatu, rekao je u petak predsjednik Državne Dume, donjeg doma ruskog Parlamenta. Nakon što je Putin u utorak prisegnuo na novi šestogodišnji predsjednički mandat, tamošnja je Vlada, prema odredbama ruskog Ustava, podnijela ostavku. 

I dok se proteklih dana nagađalo da bi moglo doći do promjena na nekim važnim i bitnim funkcijama, a ruski neovisni mediji navodili i mogući odlazak Mihaila Mišustina s pozicije premijera, Putin ga je ponovno predložio za tu funkciju. 

"Predsjednik Vladimir Vladimirovič Putin podnio je Državnoj Dumi prijedlog o kandidaturi Mihaila Vladimiroviča Mišustina za mjesto predsjednika Vlade. Zastupnici će danas u ime svojih birača donijeti odgovornu odluku o ovom pitanju", izvijestio je predsjednik Dume Vjačeslav Volodin u aplikaciji za razmjenu poruka Telegram.

Putinu je ovo peti mandat na vlasti, a Mišustina je za predsjednika Vlade prvi put nominirao u siječnju 2020.. godine, kada je Vlada na čelu s Dmitrijem Medvedevom dala ostavku nakon predsjednikovih najavljenih važnih ustavnih promjena u političkom sustavu zemlje.  Mišustin, koji će govoriti u Dumi prije glasovanja, mora odgovoriti kako će riješiti niz zadataka koje je Putin postavio Vladi, uključujući "gospodarski i regionalni razvoj te povećanje obrambene sposobnosti naše zemlje", rekao je Volodin.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije