Shell objavio

Najveća europska naftna rafinerija ponovno u pogonu nakon požara

24.08.2017.
u 21:44

Najveća europska naftna rafinerija nastavila je s radom nakon što joj je obnovljen najveći dio opskrbe strujom zbog razornog požara prije više od tri tjedna, priopoćio je Shell u četvrtak.

- Opravci na elektroenergetskoj mreži u Shell Pernisu uglavnom su dovršeni - navodi naftni gigant i dodaje da je "većina pogona u rafineriji ponovno pokrenuta uključujući i one za koje je potrebna dozvola vlasti".

Ogromna rafinerija sa sjedištem u Rotterdamu prekinula je proizvodnju nakon teškog požara 29. srpnja, za koji Shell tvrdi da je izazvan kratkim spojem u podstanici. 

- Istražujemo uzrok tog kratkog spoja - priopćio je Shell.

Vatrogasci su stavili požar pod kontrolu u ranim jutarnjim satima tog dana.

Drugi incident dogodio se, međutim, narednog dana tijekom čišćenja jednog od pogona kada je došlo do curenja krajnje osjetljivog plina, hidrogen florida.

Rafinerija, sa sjedištem u lučkom gradu Rotterdamu, može preraditi više od 400.000 barela naftnih proizvoda dnevno, što je čini jednim od najvećih takvih pogona u svijetu, prenosi AFP.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?