Turska i Grčka

Nakon razornog potresa, zabilježeno 410 podrhtavanja

potres turska grčka
Reuters/Pixsell
31.10.2020.
u 08:57

Najmanje 26 osoba preminulo je u Turskoj i Grčkoj nakon snažnog potresa magnitude 7.0 koji je pogodio Egejsko more u petak popodne. Dužnosnici dviju pogođenih zemalja izvijesti su kako je su na zapadu Turske preminule 24 osobe, dok je dvoje tinejdžera, na koje se srušio zid, preminulo u Grčkoj na otoku Samos. 

Samo u turskom gradu Izmiru uništeno je najmanje 20 zgrada, a ispod njih ostalo je zarobljeno mnogo ljudi. Potresne snimke spasioca kako pretražuju preživjele u ruševinama jučer su se proširile svijetom, a prema posljednjim informacijama, u potresu su ozlijeđene barem 804 osobe. 

Nakon razornog potresa, zabilježeno je još 410 podrhtavanja, od čega su 33 bila jačine veće od 4,0 prema Richteru, piše Sözcü.

Lokalni su mediji danas u jutarnjim satima izvijestili o, kako tvrde, tri čuda za redom u Izmiru. Oko 15 sati nakon potresa, u 6.23 po lokalnom vremenu, iz ruševina je spašen Fadime Tolu (53) što je dalo nadu spašavateljima da još uvijek mogu pronaći preživjele. To se ponovilo i u 7.05 sati kada je spašena 50-godišnja Gülçin Aykut Soydan

Tijekom pretrage ostataka zgrade čija su se donja tri kata srušila, 17 sati nakon potresa pronađen je i Nurcan Tosun. Akcije potrage i spašavanja nastavljaju se i dalje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije