u studenome

Nancy Pelosi ponovno će se kandidirati za Zastupnički dom SAD-a

26.01.2022.
u 08:21

Predsjednica američkog Zastupničkog doma Nancy Pelosi u utorak je izjavila da se namjerava ponovno kandidirati za mjesto u tom domu američkog Kongresa u studenome.

"Iako smo postigli napredak, potrebno je mnogo više učiniti kako bismo poboljšali živote ljudi. Ovi izbori su ključni: ništa manje nije u pitanju nego naša demokracija", rekla je Pelosi u izjavi i videu objavljenom na Twitteru.

"Ali mi ne agoniziramo - mi se organiziramo", dodala je Pelosi. "Natječem se za ponovni izbor u Kongres kako bih se zalagala za narod i branila demokraciju."

Pelosi (81) predstavlja svoj izborni okrug u San Franciscu više od 30 godina.

Kao predsjednica Predstavničkog doma, ona ima treću najvišu izabranu dužnost u SAD-u iza predsjednika i potpredsjednice.

Pelosi se smatra važnom saveznicom predsjednika Joea Bidena, svog kolege demokrata.

Popunjavanje svih mjesta u Predstavničkom domu i oko trećine mjesta u američkom Senatu bit će ponovno na dnevnom redu izbora u studenome.

Demokrati se nadaju da će obraniti ili povećati svoju tijesnu većinu u oba doma. Međutim, ankete trenutačno daju republikancima dobre šanse da osiguraju većinu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije