Predsjednik Europskog parlamenta:

Neću dati ostavku u slučaju da Britanija istupi iz EU

Jean-Claude Juncker
22.06.2016.
u 16:13

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker neće podnijeti ostavku ako Britanci na referendumu odluče napustiti Europsku uniju, izjavio je njegov glasnogovornik.

Junckerov glasnogovornik Margaritis Schinas odbacio je glasine o njegovoj mogućoj  ostavci.

Na novinarsko pitanje može li reći kakvo je Junckerovo zdravstveno stanje i hoće li Juncker u slučaju negativnog referenduma, koji se u četvrtak održava u Velikoj Britaniji, dati ostavku na mjesto predsjednika Komisije, Schinas kratko je rekao "odgovor je ne".

Komisija je u veljači objavila da se ne namjerava miješati u britansku kampanju, ali Juncker je u nekoliko navrata rekao da želi ostanak Velike Britanije u EU-u.

Dan nakon referenduma, u petak ujutro u Bruxellesu će se sastati predsjednici europskih institucija, Europskog parlamenta Martin Schulz, Komisije Jean-Claude Juncker, Europskog vijeća Donald Tusk te nizozemski premijer Mart Rutte, čija zemalja trenutačno predsjeda Vijećem EU-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?