'DIKTAT MANJINE NA ŠTETU VEĆINE'

Nema više omiljenih gumenih bombona: Dva njemačka vrtića zabranila svinjetinu zbog dvije muslimanke

HONG VO/GettyImages
23.07.2019.
u 16:15

Proveo bih ovu odluku i da se radi i o samo jednoj obitelji čijem je djetetu spasenje duše ugroženo iz religioznih razloga zbog nečiste svinjetine – kazao je Wolfgang Schäfer, upravitelj jednog od vrtića

Dva vrtića u Leipzigu, gradu na istoku Njemačke, izbacila su svinjetinu iz jelovnika. Razlog su dvije muslimanske djevojčice u vrtićima s 300 djece. 

– Iz poštovanja prema promjenama u svijetu, počevši od 15. srpnja, služit će se samo hrana koja ne sadrži svinjetinu – obavijestili su roditelje iz vrtića, objavio je dnevnik Bild.

Zabrana se odnosi na i djeci omiljene gumene bombone, jer se proizvode od svinjeće želatine. Neki roditelji već su se pobunili, ali uzalud.

– Proveo bih ovu odluku i da se radi i o samo jednoj obitelji čijem je djetetu spasenje duše ugroženo iz religioznih razloga zbog nečiste svinjetine –  prenosi Bild riječi Wolfganga Schäfera, upravitelja jednog od vrtića.

Njemački mediji pitaju se nije li se ovom odlukom otišlo malo predaleko u političkoj korektnosti.

“S ovim diktatom manjine na štetu većine ne samo da su srušeni temeljni principi demokracije, već i odvojenost religije od države. Odreska se možemo odreći, ali ne smijemo temeljnih pravila našega zajedničkoga života”, komentira Bild.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije