Sablasno selo

Nemaju novca pa mrtve pokapaju iznad kuće, u voćnjaku

vocnjakgrob
Telegraf
Autori: VLm, Telegraf
06.08.2015.
u 11:15

Jedan mještanin ističe da je selo sada sablasno jer su grobovi na svakom koraku

U selu Vodice u Srbiji napravljeno je, pored jednog seoskog, čak 12 divljih grobnica. Preminuli se u posljednje vrijeme sahranjuju isključivo na svojim imanjima, najčešće u voćnjaku, a u jednom slučaju i odmah iznad kuće.
Iako je to protuzakonito, kažnjavanja nema, a kao razlog za ovaj neobičan ritual mještani navode da nemaju novca za grobne parcele.
– Ta praksa je uzela maha i tome nitko ne može stati na put. Sve je počelo kada su oni na čijoj je parceli groblje počeli naplaćivati zemlju. Mnogi, kada ih zadesi iznenadna smrt u obitelji, nemaju novca, pa sahrane pokojnika na svom imanju – kažu u mjesnoj zajednici Vodice.

Jedan mještanin ističe da je selo sada sablasno jer su grobovi na svakom koraku. – To je nenormalno što se radi. Razumijem da je 100 ili 200 eura koliko košta kvadrat na seoskom groblju puno, ali i ovo što sada ljudi čine nema smisla. Živimo okruženi mrtvacima, kazao je šokirani mještanin.

Procjenjuje se da će uskoro u ovom selu biti više razbacanih grobnica nego stanovnika što ulijeva dodatnu jezu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije