AIR INDIA EXPRESS

VIDEO Nesreća u Indiji: Zrakoplov sa 191 putnikom sletio s piste i prepolovio se

Youtube/Screenshot
07.08.2020.
u 18:52

Incident se dogodio oko 19:00 sati po lokalnom vremenu usred obilnih kiša koje su prouzročile poplave.

Zrakoplov Air India Express s gotovo 200 ljudi srušio se u zračnoj luci u južnoj državi Kerala. Avion na putu iz Dubaija sletio je s piste na aerodromu Calicut nakon slijetanja.

U tijeku je akcija spašavanja, a na mjestu događaja su hitne službe. Još se ne zna broj žrtava. Slike na društvenim medijima izgledaju kao da je zrakoplov slomljen u dva komada, piše BBC.

Incident se dogodio oko 19:00 sati po lokalnom vremenu usred obilnih kiša koje su prouzročile poplave.  Najmanje dvije osobe, uključujući i pilota, poginule su. Nekoliko je putnika ozlijeđeno, rekao je glasnogovornik aviokompanije.

Zrakoplovna kompanija priopćila je da je bilo 184 putnika - uključujući desetoro djece i sedam članova posade, od kojih su dva bila pilota. Generalna uprava civilnog zrakoplovstva (DGCA) priopćila je kako je zrakoplov pao u dolinu i prepolovio se nakon što je skliznuo s kraja piste. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije