Pariz u strahu

Nestala zaštitna medicinska odijela, postoji rizik od napada kemijskim oružjem

ebola
Ilustracija: Reuters/Pixsell
Autori: VLm, N1
23.11.2015.
u 11:00

Administracija zadužena za državne bolnice u Parizu "AP-HP" priopćila je danas da je određeni broj zaštitnih odijela, sličnih onima koja se koriste tijekom tretmana sa oboljelima od virusa ebole, nestao iz skladišta jedne od bolnica u Parizu.

Francuski premijer  Manuel Valls  prošlog tjedna upozorio je u govoru pred Nacionalnom skupštinom da "postoji i rizik od napada kemijskim i bakteriološkim oružjem".  

"AP-HP" navodi da je određeni broj odijela nestao, ali nije želio potvrditi medijska izvješća u kojima se navodi da je nestalo više od deset zaštitnih odijela, veći broj specijalnih čizama i antibakterijskih maski.  

U priopćenju "AP-HP" ističe se da je nestala odjeća bila u skladištu sa ostalim materijalima u prostorijama zaštićenim elektronskim vratima sa šifrom, ali da veliki broj članova osoblja ima pristup radi preuzimanja sredstava neophodnih za svakodnevnu upotrebu.  

Otkako je incident otkriven prošlog tjedna, sigurnost oko zaštićene prostorije je pojačana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?