MIJANMAR

Nestao vojni zrakoplov sa 116 ljudi, u moru pronađeni ostaci zrakoplova

M Radzi Desa/Wikimedia Commons
07.06.2017.
u 13:37

U moru su pronađeni ostaci zrakoplova mianmarske vojske koji je danas nestao, objavili su dužnosnici. Zrakoplov je nestao tijekom domaćeg leta, priopćila je ranije vojska na svojoj Facebook stranici, ne otkrivši koliko se ljudi nalazilo u njemu. Lokalni zrakoplovni dužnosnik kaže da je u zrakoplovu bilo 105 ljudi, a neki mediji javljaju da je ih je bilo 116. 

Zrakoplov je napustio južni obalni grad Myeik rano poslijepodne i zaputio se prema najvećem gradu, Yangonu. Kontakt je izgubljen kad se nalazio tridesetak kilometara zapadno od grada Daweia, pa je proglašen nestalim, objavila je vojska.  
Mediji javljaju da je riječ o zrakoplovu Shaanxi Y-8, kineske proizvodnje, koji je prevozio vojno osoblje i njihovu rodbinu. Jedan zrakoplovni izvor rekao je kako se vjeruje da je riječ o tehničkoj pogrešci jer je vrijeme bilo dobro. Naime, u Mianmaru je u tijeku sezona monsuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?