Izrael

Netanyahu ogorčen jer niko nije osudio Erdoganove izjave o njemu

Israel's Prime Minister Benjamin Netanyahu is pictured during a news conference at his office in Jerusalem December 2, 2014. Prime Minister Benjamin Netanyahu sacked his finance and justice ministers on Tuesday, signalling the break up of his bickering co
Foto: Reuters/PIXSELL
15.01.2015.
u 09:53

Nakon najnovijih sukoba na relaciji premijera Izraela Benjamina Netanyahua i turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, čelnik Turske je optužen da je "antisemitistički nasilnik".Erdogan je prije dva dana izjavio kako Netanyahu nije trebao prisustvovati "Maršu jedinstva" u Parizu, jer mu nije mjesto na skupu koji je organiziran s ciljem protesta protiv terorizma. Netanyahu provodi državni terorizam i ubija Palestince, kazao je Erdogan. "Vjerujem da će međunarodna zajednica odbaciti ove sramotne primjedbe, jer će rat protiv terorizma uspjeti samo ako se vodi s moralnom jasnoćom", napisao je izraelski premijer na svom zvaničnom Twitter nalogu.Netanyahu je također izrazio i iznenađenje time što su izostale reakcije i osude Erdoganovih izjava u međunarodnoj zajednici. Erdogan je u ponedjeljak na zajedničkoj konferenciji za medije u Ankari sa palestinskim predsjednikom Mahmudom Abbasom kazao da Netanyahu treba prvo položiti račune za "žene i djecu koje je on masakrirao" u Palestini.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije