SLIKA KOJA ĆE UĆI U POVIJEST

Neviđene scene iz Vatikana: Papa sam na molitvi ispred pustog Trga svetog Petra

Foto: Reuters/Pixsell
1/9
27.03.2020.
u 21:40

Slika koja će ući u povijest. Tako nešto do sada nije učinio ni jedan papa

Večeras smo dobili nevjerojatno slike iz Vatikana. Papa Franjo sam na trijemu bazilike ispred pustog Trga svetog Petra u molitvi kao odgovoru na pandemiju koronavirusa. Planetarnom molitvom protiv planetarne bolesti.

Franjo je pozvao cijeli svijet da se s njime udruži u toj molitvi, nakon koje je trebao udijeliti blagoslov Gradu i Svijetu (Urbi et Orbi) kakav se udjeljuje na Uskrs i Božić.

 

 

Slika koja će ući u povijest. Tako nešto do sada nije učinio ni jedan papa. Na koncu molitve papa će udijeliti opći oprost svima koji su preko TV-a bili povezani s Trgom Sv. Petra.

Pokraj centralnog ulaza u vatikansku baziliku postavljene su slike Gospe s Djetetom Salus Populi Romani (Spas rimskog naroda), koja se inače nalazi u bazilici sv. Marije Velike i pred kojom se Franjo moli prije i poslije svakog putovanje, te raspela iz crkve San Marcello u Rimu.

Tu sliku vjernici smatraju čudotvornom jer je 1552. nošena Rimom nakon čega je bila poražena kuga. Pred objema slikama papa Franjo prije nekoliko se dana molio.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije