Svjedočanstvo iz Barcelone:

Nevjerojatno je što se događa

01.10.2017.
u 13:36

Španjolska policija napada ljude koji brane glasačke kutije. Sva glasačka mjesta otvorena su jutros oko 9 sati sa zakašnjenjem usljed cjelokupne situacije, u skladu s čim je planirano i da glasanje traje nešto duže večeras

Referendum za neovisnost Katalonije počeo je jutros u 9 sati po lokalnom vremenu uz brojne incidente na biralištima širom pokrajine.
Nekoliko desetina ljudi lakše je ozlijeđeno, a kako je ispričao volonter na jednom od biračkih mjesta u Barceloni Andrtax Badia, situacija je vrlo nepredviva.
''Španjolska policija napada ljude koji brane glasačke kutije. Sva glasačka mjesta otvorena su jutros oko 9 sati sa zakašnjenjem usljed cjelokupne situacije, u skladu s čim je planirano i da glasanje traje nešto duže večeras'', ispričao je Badia za N1.
Naglasio je kako ono što se događa u Barceloni nije svojstveno vremenu u kojem živimo.
''Policija se pojavljuje kao odgovor na želju Katalonaca da glasaju i to u formi represije. Nevjerovatno je da se ovo događa u doba demokracije, u 21. stoljeću u Europskoj uniji'', zaključio je Badia.
Podsjećamo, referendum je izazvao žestoke reakcije vlasti u Madridu, a zabilježene su brojne intervencije policijskih snaga i sukobi s glasačima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?