International Hotels Management

New York Times otkrio: Trump ima bankovni račun u Kini

21.10.2020.
u 11:29

Amarički predsjednik Donald Trump ima bankovni račun u Kini, objavio je New York Times.

Račun je pod kontrolom Trumpove tvrtke International Hotels Management, koja je plaćala lokalne poreze između 2013. i 2015. Prema izjavi Trumpova glasnogovornika, kompanija je osnovana kako bi "istražila potencijal za hotele u Aziji".

Sam Trump je bio kritičan prema američkim tvrtkama koje posluju u Kini te je pokrenuo trgovinski rat s tom zemljom, piše BBC.

New York Times otkrio je kineski bankovni račun Donalda Trumpa nakon što su došli u posjed predsjednikove porezne prijave, koja je sadržavala privatne i poslovne financijske detalje.

List je nedavno objavio da je milijarder Trump 2016. i 2017. godine platio 750 dolara poreza na dohodak. Što se tiče kineskog bankovnog računa, s njega je plaćeno 188.561 američki dolar lokalnih poreza.

Trump kritizirao Bidena zbog navodnih poslovnih veza s Kinom

Trump je inače u kampanji vrlo kritičan prema svom protukandidatu Joeu Bidenu i njegovim politikama prema Kini. Trumpova administracija iznijela je niz nepotkrijepljenih tvrdnji o poslovima Bidenova sina Huntera u Kini. Porezna prijava Joea Bidena te javno objavljeni financijski podaci nisu pokazali nikakve poslove u Kini, piše BBC.

Alan Garten, odvjetnik Trump Organisationa (skupine od 500-tinjak kompanija koje su u isključivom ili većinskom vlasništvu Donalda Trumpa), opisao je priču New York Timesa o kineskom bankovnom računu kao "običnu spekulaciju", dodavši kako iznosi "netočne pretpostavke".

"Tvrtka je neaktivna od 2015."

Garten je Timesu rekao kako je kompanija Trump International Hotels Management "otvorila račun u kineskoj banci, pri čemu su uredi u SAD-u, kako bi plaćala lokalne poreze".

"Nikakvi poslovi, transakcije ili bilo kakve druge poslovne aktivnosti nisu nikad realizirane, a kompanija je neaktivna od 2015. godine", rekao je Garten pa dodao: "Iako je bankovni račun ostao otvoren, nikad nije korišten ni za koje druge svrhe."

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?