MUKE U PREDSJEDANJU

Nijemcima se dogodilo ono što su Hrvati izbjegli

Hannibal Hanschke/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
30.09.2020.
u 08:47

Vijest zvuči bizarno, jer je digitalna infrastruktura zaštekala baš na sastanku kojim je trebao predsjedati njemački ministar za digitalnu infrastrukturu, no krivnja je, čini se, na Bruxellesu

Njemački ministar za promet i digitalnu infrastrukturu Andreas Scheuer morao je prekjučer otkazati videokonferencijski sastanak Vijeća EU za promet zbog "tehničkih poteškoća" u digitalnoj infrastrukturi na koju se njemačko predsjedanje Vijećem EU oslanja u svom radu.

Vijest zvuči bizarno, jer je digitalna infrastruktura zaštekala baš na sastanku kojim je trebao predsjedati njemački ministar za digitalnu infrastrukturu, no krivnja je, čini se, na Bruxellesu, ne na Berlinu.

Odnosno, na tehničkim službama i glavnom tajništvu Vijeća EU, a ne na njemačkom predsjedništvu koje je rotirajuće i koje je preuzelo taj posao od Hrvatske, prve države članice koja je, zbog globalne pandemije koronavirusa, morala organizirati videokonferencijske umjesto fizičkih sastanaka u Bruxellesu.

Hrvatsko predsjedništvo nije imalo takvog iskustva s tehničkim poteškoćama.

Navodno se ovaj put "poteškoća" pojavila s prijevodom: ministri spojeni na sigurnu videokonferencijsku vezu nisu mogli čuti prevoditelje, koji su također bili spojeni.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?