ilegalne migracije

Niti korona nije zaustavila migrante: Belgijac vozio Turke, žena rodila u šumi

Migranti
22.12.2020.
u 21:47

Slovenska policija u ponedjeljak je u osobnom automobilu 47-godišnjeg belgijskog državljanina otkrila devet državljana Turske, a da niti koronakriza nije zaustavila ilegalne migracije svjedoči slučaj žene koje je rodila u šumi kod Kopra.

Kako je potvrdila policijska postaja u mjestu Gorišnica blizu graničnog prijelaza Zavrč/Dubrava Križovljanska utvrđeno je da su državljani Turske ušli u Sloveniju mimo graničnog prijelaza i bez dozvole za ulazak u schengensko područje.

Vraćeni su u Hrvatsku, a vozač je zadržan u pritvoru i bit će priveden sucu istrage.

Belgijcu uz kaznenu prijavu zbog prijevoza ilegalnih migranata prijete i prijave za kršenje propisa o sigurnosti prometa jer je šestoricu Turaka smjestio na stražnja sjedišta, a još dvojicu u prtljažniku, čime ih je doveo u opasnost, te zato jer je u vozilu registriranom za najviše pet osoba ukrcao njih deset.

Da se ilegalne migracije preko Hrvatske i Slovenije ne zaustavljaju niti u vrijeme pandemije Covida-19 ni sa sve izrazitijim zimskim vremenskim uvjetima svjedoči i slučaj iz okolice Kopra u nedjelju kad je skupina ilegalnih migranata iz Turske i Afganistana koji su "kampirali" u šumi, zatražila pomoć pošto je jedna od žena dobila trudove.

Nakon telefonskog poziva u ranim jutarnjim satima policija je uspjela poslije jednosatne potrage locirati mjesto te je ženu koja je u međuvremenu rodila zdravo žensko dijete smjestila u bolnicu u Izoli.

Policija je potvrdila da su svi migranti, a riječ je o dvije obitelji, u međuvremenu zatražila međunarodnu zaštitu, odnosno azil u Sloveniji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije