skupe posljedice

Nizozemska sve više za brexit bez sporazuma, dosta im je kontinuirane nesigurnosti

09.09.2019.
u 13:44

Kaotični brexit, bez tranzicijskog sporazuma za amortizaciju ekonomskog šoka, mogao bi biti značajan trošak za Nizozemsku jer je Velika Britanija treći najveći trgovinski partner te zemlje, nakon Njemačke i Belgije

Nizozemci će možda preferirati brexit bez sporazuma, prije nego nesigurnost u pogledu datuma i načina britanskog napuštanja Europske unije, rekao je ministar vanjske trgovine Nizozemske Sigrid Kaag u intervju, objavljenom u ponedjeljak.

"Dolazimo do trenutka kada sigurnost lošijeg može biti bolja od kontinuirane nesigurnosti bez ikakvih novih mogućnosti", rekao je Kaag za nizozemske dnevne novine Het Financieele Dagblad. "Trebamo dobar razlog za novu odgodu. Teško je reći što bi to bilo. Za sada Britanci nisu predstavili alternativu sporazumu o brexitu koji je sada na stolu", dodao je.

Kaotični brexit, bez tranzicijskog sporazuma za amortizaciju ekonomskog šoka, mogao bi biti značajan trošak za Nizozemsku jer je Velika Britanija treći najveći trgovinski partner te zemlje, nakon Njemačke i Belgije. S druge strane, britanske investicije u Nizozemskoj porasle su više od četiri puta te iznose 80 milijardi eura, nakon što su Britanci izglasali napuštanje Europske unije 2016., objavio je nizozemski zavod za statistiku u ponedjeljak.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?