Angela Merkel

Njemačka kancelarka planira odmor nakon umirovljenja

angela merkel
MICHELE TANTUSSI/DPA/PIXSELL
15.07.2021.
u 21:58

"I onda ću možda pokušati nešto čitati, pa će mi se oči sklapati jer sam umorna, pa ću malo odspavati i zatim ću vidjeti", rekla je Merkel

Njemačka kancelarka Angela Merkel planira se odmoriti kada se povuče iz politike, rekla je u četvrtak primajući počasni doktorat Sveučilišta Johns Hopkins tijekom vjerojatno posljednjeg službenog posjeta Sjedinjenim Državama.

Merkel je već ranije najavila da se neće više natjecati na parlamentarnim izborima u rujnu, a u Washingtonu je izjavila da se nakon odlaska s dužnosti planira dobro odmoriti i razmisliti što je to što je zapravo zanima.

Za to nije imala vremena u 16 godina na dužnosti kancelarke, rekla je.

"I onda ću možda pokušati nešto čitati, pa će mi se oči sklapati jer sam umorna, pa ću malo odspavati i zatim ću vidjeti", rekla je.

Ustvrdila je da joj neće nedostajati vrijeme u kojem je stalno donosila odluke, iako će ta navika vjerojatno značiti da će joj se glavnom neprestance vrtjeti misli što sve mora učiniti.

"A onda ću se vrlo brzo sjetiti da to sada radi netko drugi. I mislim da će mi se to biti jako drago", rekla je Merkel.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?