otvoreno pismo

Njemačke prostitutke traže ponovno otvaranje bordela

prostitucija
26.05.2020.
u 18:04

Njemačke seksualne radnice pozvale su vladu da dopusti ponovno otvaranje bordela.

Prostitucija je legalna u Njemačkoj, ali je pružanje seksualnih usluga bilo zabranjeno od sredine ožujka u okviru restriktivnih mjera širom zemlje, u cilju usporavanja širenja koronavirusa.

Njemačke savezne države počele su s ponovnim otvaranjem restorana, trgovina, bazena i salona za masažu. Neki zastupnici uputili su pismo u ovom mjesecu u kome traže od državnih guvernera da produže zabranu bordela na neograničeno razdoblje, upozoravajući da su prostitutke i njihovi većinom muški klijenti „super prenositelji“ virusa.

- Širenje se veoma brzo može prenositi s klijenata na njihove partnere, obiteljii kolege. Taj kontakt često se drži u tajnosti tijekom praćenja širenja virusa - pišu zastupnici.   

U otvorenom pismu objavljenom u utorak, njemačko savezno udruženje davateljaa seksualnih usluga usprotivilo se takvoj karakterizaciji i tvrdi kako je predstavilo prijedloge sigurnog ponovnog otvaranja bordela, prenosi AP.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije