Covid-19

Njemački ministar zdravstva: Lockdown je bio previše drastičan

06.09.2020.
u 19:03

Nakon izbijanja pandemije u ožujku njemačka vlada je odmah uvela najstrože mjere jer se bojala nekontroliranog širenja virusa i fatalnih posljedica kao što su deseci tisuća mrtvih i kolaps zdravstvenog sustava.

S Današnjim spoznajama ne bismo više zatvorili frizerske salone i trgovine, izjavio je to početkom tjedna savezni ministar zdravstva Jens Spahn i time pokrenuo raspravu u medijima i na društvenim mrežama, početak je teksta kojega je objavio Deutsche Welle.

Ministar zdravstva Jens Spahn (CDU) je također naglasio da se u ožujku o virusu malo znalo pa su zato i bile donesene drastične odluke. Drugim riječima, prema današnjim saznanjima lockdown nije bio nužan u takvom strogom obliku. A ta ministrova izjava znači da ga u Njemačkoj više neće biti čak ni ako u jesen broj zaraženih naglo poraste. On je isključio i mogućnost ponovnog uvođenja potpune zabrane posjeta domovima za njegu starijih i nemoćnih osoba, piše DW.

"Građani su naučili kako se možemo zaštititi bez uvođenja tih mjera", rekao je ministar Spahn. I istaknuo da su za zaštitu prije svega nužne maske, ali i održavanje distance i pridržavanje higijenskih mjera.

On je pozvao Nijemce da jesenski i zimski odmor provedu u Njemačkoj jer se, kako je rekao, pokazalo da "određeni načini putovanja i odmora donose rizike i infekcije u Njemačku".

Podijeljene reakcije

Stefan Genth iz Saveza trgovine je to nazvao dobrom viješću i dodao: "Novi lockdown sa zatvaranjem trgovina mnogi trgovci ne bi financijski preživjeli."

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije