"Zavrtanje ruku"

Njemački uvjet Lufthansi: Za pomoć od 9 milijardi eura morate uzeti sve naručene zrakoplove Airbusa

22.05.2020.
u 19:51

Razgovori vlade njemačke kancelarke Angele Merkel i nacionalnog zračnog prijevoza Lufthanse o pomoći vrijednoj 9 milijardi eura nastavljaju se ovog vikenda, ali uključuju i zanimljiv uvjet. 

Kako piše Handelsblatt, a prenosi Reuters, njemačka vlada zahtijeva Lufthansino prihvaćanje isporuke svih zrakoplova  koje je tvrtka ranije naručila od Airbusa, a koji su ozbiljan financijski teret i koji je mogao biti storniran.

Avioni bi u sljedeće tri do četiri godine kompaniju stajali više od 5 milijardi eura, a izvori njemačkog medija smatraju da uz takvu obvezu oporavak Lufthanse nije moguć.

Ovaj spor najvjerojatnije će dovesti do daljnjeg odgađanja odobravanja paketa za spašavanje. Sastanak Nadzornog odbora Lufthanse koji se trebao održati u petak odgođen je do ponedjeljka.

Pitanje su odbili komentirati i glasnogovornici vlade i Lufthanse.

Njemački sindikat kabinskog osoblja NLO priopćio je u petak da je razočaran što pregovori s vladom ne uključuju odredbe za očuvanje radnih mjesta, a u cijelu priču uključuju Airbus.

"Također, željeli bismo da vlada, kada osigura novac za pomoć Lufthansi, također pomogne zaposlenicima", rekla je glasnogovornica NLO-a Nicoley Baublies za Reuters.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?