savjetnik Bijele kuće

Nova varijanta virusa: SAD želi više podataka prije zatvaranja granica

koronavirus
Nikola Cutuk/PIXSELL
26.11.2021.
u 20:30

Sjedinjene Države čekaju više znanstvenih podataka o novoj varijanti otkrivenoj u Južnoj Africi prije donošenja "promišljene odluke" o mogućem zatvaranju granica, rekao je u petak savjetnik Bijele kuće za pandemiju. 

"Donijet ćemo odluku čim bude moguće, kada ćemo imati više podataka" o toj temi, rekao je dr. Anthony Fauci za CNN. 

Države članice EU-a dogovorile su se da privremeno suspendiraju putovanja iz Južne Afrike u EU nakon što je otkrivena nova varijanta koronavirusa.

Odbor koji okuplja zdravstvene stručnjake iz 27 država članica “složio se oko potrebe da se aktivira kočnica za slučaj opasnosti i nametnu privremene restrikcije na sva putovanja iz Južne Afrike u EU”, objavilo je na Twitteru slovensko predsjedništvo Vijeća EU-a.

"Ovakva opcija se uvijek razmatra, ali ne želite reći da ćete to učiniti prije znanstvenog razloga za to", ocijenio je američki imunolog. "Zato se sada žurimo prikupiti znanstvene podatke kako bi donijeli promišljenu odluku". 

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) za sada je savjetovala zemljama da ne poduzimaju mjere ograničenja putovanja dok su i dalje nepoznati virulentnost i prenosivost nove varijante otkrivene u Južnoj Africi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?