za cestovni promet

Nove cijene kazni u Njemačkoj: Prekršaj koji se kažnjavao s najviše 15, sada raste do 55 eura

17.04.2021.
u 14:27

U Njemačkoj su, nakon višemjesečnog spora, dogovorene u petak nove novčane kazne vezano uz kršenje propisa u cestovnom prometu.

Spor je trajao od veljače prošle godine kada je donesena odluka o promjeni u Cestovnom prometu Njemačke (StVO). Odluka je ubrzo povučena zbog formalne pogreške pa su se i dalje primjenjivale stare kazne. Unija i Zeleni međusobno su se optuživali da se međusobno blokiraju, prenosi Fenix magazin. Novi katalog kazni jučer je najavila predsjednica Konferencije ministara prometa (VMK), senatorica Maike Schaefer (Zeleni), dok je savezni ministar prometa Andreas Scheuer (CSU) govorio je o “ogromnom proboju” i poštenom kompromisu.

Tako prema novoj odluci, svatko tko u prometnoj gužvi ne formira traku za hitne slučajeve odnosno za brzi prolazak spasilačkih službi ili je čak i sam koristi, može očekivati novčanu kaznu između 200 i 320 eura i mjesec dana zabrane vožnje, Vozači koji svoje vozilo parkiraju tamo gdje je zabrana parkiranja, ubuduće će ispod brisača naći kaznu do 55 eura umjesto do 15 eura, kao što je to ranije bio slučaj.
 

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije