otmica britanske djevojčice

Novi dokaz u slučaju Madeleine McCann, tužitelj ‘siguran’ u krivnju osumnjičenog

Madeleine McCann
05.05.2022.
u 17:40

Hans Christian Wolters, koji istražuje slučaj, rekao je da su istražitelji pronašli “nove dokaze” koji povezuju Brucknera, koji je osuđeni silovatelj i seksualni zlostavljač djece, s nestankom djeteta

Njemački tužitelj rekao je kako je "siguran" da je Madeleine McCann, britansku djevojčicu koja je nestala iz odmarališta u Portugalu 2007. u dobi od tri godine, ubio osumnjičeni Christian Bruckner.

Hans Christian Wolters, koji istražuje slučaj, rekao je u utorak portugalskoj televiziji CMTV da su istražitelji pronašli “nove dokaze” koji povezuju Brucknera, koji je osuđeni silovatelj i seksualni zlostavljač djece, s nestankom djeteta. Bruckner tek treba biti optužen, piše CNN.

“Istraga još uvijek traje i mislim da smo pronašli neke nove činjenice, neke nove dokaze, ne forenzičke dokaze, već neke dokaze”, rekao je Wolters, i dodao kako je siguran da se radi o ubojici djevojčice, prenosi N1.

Wolters je govorio na 15. godišnjicu nestanka Madeleine McCann, koja je također bila poznata pod imenom Maddie, iz ljetovališta u Praia da Luz, u regiji Algarve, 3. svibnja 2007. godine.

Nestala je iz hotelske sobe tijekom večeri, dok su njezini roditelji, Kate i Gerry McCann, večerali u obližnjem restoranu.

Prošlog mjeseca portugalski i njemački službenici su kao glavnog osumnjičenika imenovali Brucknera, koji je Nijemac, ali je živio u Algarveu između 1995. i 2007. godine.

Tužitelji su 2020. prvi put rekli da sumnjaju da je Bruckner – kojeg zbog njemačkih zakona o privatnosti nazivaju Christian B – umiješan u Madeleinin nestanak. Rekli su da su tada vjerovali da je dijete mrtvo.

Bio je to prvi put da su portugalski tužitelji identificirali službenog osumnjičenika u slučaju otkako su otklonili sumnje sa Kate i Gerryja McCann, koji su prvobitno imenovani kao osumnjičenici 2007. godine.

U priopćenju od 22. travnja, nakon što su portugalski i njemački dužnosnici imenovali Brucknera kao glavnog osumnjičenika u tom slučaju, Kate i Gerry McCann rekli su da “pozdravljaju” vijest, jer ukazuje na “napredak” u istrazi.

“Iako je mogućnost mala, nismo izgubili nadu da je Madeleine još živa i da ćemo se ponovno spojiti s njom”, rekao je par na web stranici postavljenoj u potrazi za Madeleine.

Bruckner, koji ima 45 godina, ranije je rekao da je bio sa svojom tadašnjom djevojkom tijekom cijele noći u kojoj je Madeleine nestala, ali Wolters je za CMTV rekao da on “nema alibi”.

Na pitanje je li njegov tim istražitelja pronašao “nešto što pripada Maddie” u Brucknerovoj kamp prikolici, gdje je tada živio, Wolters je rekao kako ne može komentirati nikakve detalje, ali je dodao:

“Ne Želim to poreći”.

Bruckner je trenutno u zatvoru u Njemačkoj zbog silovanja žene u istom području regije Algarve gdje je Madeleine nestala 2007. godine.

Povezivali su ga s nizom drugih zločina. Prema dokumentima koje je vidio Reuters, on je provaljivao hotele i stanove za odmor, a uhvaćen je i u krađi dizela iz portugalske luke i krivotvorenju putovnica. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?