FACEBOOK AUKCIJA

Novi skandal na najpoznatijoj društvenoj mreži: Prodali maloljetnu kćer preko aukcije na Facebooku

20.11.2018.
u 21:22

Južnosudanska obitelj vlastitu je kćer prodala za 500 krava, 3 automobila i 10.000 dolara

Kako bi dobili što veći miraz, obitelj iz Južnog Sudana je svoju kćer prodala preko aukcije na najpoznatijoj društvenoj mreži Facebooku, javlja CNN.  

Za djevojku su se "borila" petorica muškaraca, od kojih su neki visoko pozicionirani državni službenici iz Južnog Sudana. Prema UNICEF-ovim izvještajima iz 2017. godine, 52 posto djevojaka u Južnom Sudanu oženjeno je prije navršene 18 godine života, ali je ovo prvi zabilježeni primjer prodaje preko Facebooka.  

Iako je bilo kakav način prodaje ljudi zabranjen na Facebooku, aukcija je maknuta tek nakon 15 dana.

Ovaj slučaj je zabrinuo aktiviste, a George Otim, voditelj Plan Internationala- Udruge za zaštitu dječjih prava, komentirao je sljedeće: "Da se djevojka može prodati za brak na najvećoj svjetskoj društvenoj mreži u današnje vrijeme, naprosto je nevjerojatno"

To je samo još jedan od brojnih skandala koji u posljednje vrijeme prate Zuckerbergovu društvenu mrežu. Iako je pred senatom na Capitol Hillu Zuckerberg obečao bolju kontrolu, vidljivo je da to još nije proveo.  

Bitni dijelovi Zuckerbergova govora pred senatom:  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?