KRIZNI STOŽER:

Novih 56 oboljelih u Hrvatskoj, preminuo bolesnik u Dubravi

Goran Stanzl/Pixsell
29.03.2020.
u 14:25

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ponovno je apelirao na sve građane da ostanu doma!

U Hrvatskoj je od 17 sati u subotu do 14 sati u nedjelju ukupno 56 novooboljelih, što daje broj od 713 oboljelih, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš. Rekao je i kako je tijekom jutra preminula i šesta osoba, a radi se o bolesniku u zagrebačkoj bolnici Dubrava, no istaknuo je kako je on bolesnik koji je još prije imao moždani udar, te mu se stanje zakompliciralo posljedicom koronavirusa. To daje ukupno šest preminulih osoba u Republici Hrvatskoj. 

Otpuštenih i ozdravljenih osoba je 52, na respiratoru ih je za sada 26 osoba, a obavljeno je ukupno 5900 testova. Ministar Beroš je izvijestio kako je nedonoščad iz KB Dubrava prebačena jutros u Petrovu bolnicu, ali i kako se u 14.20 sati očekuje slijetanje aviona iz Šangaja u Zagreb s dodatnom medicinskom opremom, a nosi 13 tona zaštitne opreme. Također, dimnjak u Petrovoj bolnici je saniran i shodno tome rodilište je premješteno u novu zgradu. 

"Sve osobe koje su na respiratoru to znači da se radi o teškom obliku bolesti, zasad nemam za svakog posebnoinformacije. Čini se da ćemo uskoro staviti još jednog na respirator, zasad se ne čini da je netko kritičan", rekla je dr. Alemka Markotić.

Ministar Božinović potvrdio je da je zaražen i djelatnik splitskog zatvora Bilice, no naglasio je kako je zatvor, kao i vozila, dezinficiran, te kako je situacija u Splitu pod kontrolom. Dodao je da je 99 policijskih službenika trenutno u samoizolacija, do sada ih je izašlo 29, a četvero ih je oboljelo od koronavirusa.

Konferencija za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite, na kojoj će biti objavljene najnovije informacije o koronavirusu i epidemiološkoj slici u Hrvatskoj, održava se od danas u 14 sati. Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ponovno je apelirao na sve građane da ostanu doma!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?