Bivši američki predsjednik

Obama kritizirao Rusiju i Kinu zbog "opasnog nedostatka osjećaja urgentnosti"

Barack Obama
AFP
08.11.2021.
u 21:26

Bivši američki predsjednik Barack Obama žestoko je kritizirao one koji bi se igrali politike kako bi izbjegli da djeluju protiv klimatskih promjena, prozivajući Rusiju i Kinu kao i republikanske političare u svojoj domovini.

- Posebno je obeshrabrujuće uočiti da su čelnici dva najveća emitera, Kine i Rusije, odbili čak i nazočiti skupu u Glasgowu - kazao je Obama.

- Njihovi nacionalni planovi do sada odražavaju ono što izgleda kao opasan nedostatak osjećaja hitnosti i spremnosti da se održi status quo od strane tih vlada, i to je sramno - dodao je.

Bivši demokratski predsjednik, koji se obratio u glavnoj dvorani klimatskog summita COP26, također je kritizirao američke zastupnike iz Republikanske stranke.

Obama je kazao da su i on i aktualni predsjednik Joe Biden “velikim dijelom ograničeni činjenicom da je jedna od dvije velike stranke odlučila ne samo da stoji na marginama nego i da izrazi aktivno neprijateljstvo prema klimatskoj znanosti i da učini borbu protiv klimatskih promjena stranačkim pitanjem”, prenosi Reuters.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije