Bivši američki predsjednik

Obama: Povijest će pamtiti nasilje u Kapitolu koje je Trump potaknuo

Barack Obama
07.01.2021.
u 07:39

"Povijest će pamtiti današnje nasilje u Kapitolu, potaknuto aktualnim predsjednikom koji nastavlja neutemeljeno lagati o ishodu izbora, kao trenutak velike sramote za našu naciju", rekao je Obama.

Bivši američki predsjednik Barack Obama poručio je u srijedu da je njegov nasljednik u Bijeloj kući Donald Trump potaknuo nasilje na Kapitolu. 

"Povijest će pamtiti današnje nasilje u Kapitolu, potaknuto aktualnim predsjednikom koji nastavlja neutemeljeno lagati o ishodu izbora, kao trenutak velike sramote za našu naciju", rekao je Obama, prenosi Hina. 

Prije njega se oglasio i drugi bivši predsjednik, George W. Bush, koji je upad pristaša Donalda Trumpa u zgradu Kapitola nazvao "mučnim" činom koji "slama srce". 

“Ovako se izborni rezultati osporavaju u banana republici a ne našoj demokratskoj republici", istaknuo je.

"Zaprepašten sam bezobzirnim ponašanjem nekih političkih čelnika još od izbora i nedostatkom poštovanja prema našim institucijama, našim tradicijama i našem provođenju zakona, što se danas moglo vidjeti", rekao je Bush u svojoj izjavi u kojoj ne spominje Trumpa po imenu, ali je očito mislio na njega i druge republikanske dužnosnike, navodi CNN.

Komentara 1

DU
Deleted user
09:26 07.01.2021.

Nasilje na Kapitolu je sramota a nasilje po cijelom svijetu nije sramota. Naprotiv , za nasilja daleko od Kapitola i za progon Snowdena dobije se Nobelova nagrada za mir

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?